søndag 5. juli 2015

Ta to - betal for én!

Siden sist har vi hatt både positive og negative opplevelser i forhold til matkasting, her kommer en liten oppsummering. 

LIDL-butikkene vi har vært innom sender maten sin til en matsentral som gir den videre til de som ikke selv har råd til å kjøpe mat. Dette er en genial ordning som vi også burde få i Norge! Miljøpartiet De Grønne i Trondheim jobber for å få i gang en slik matsentral i Trondheim, så vi håper det blir en suksess som kan startes mange steder (se mer om dette i programmet deres)!



En av de største matkjedene i Nederland er Albert Heijn. Vi har vært innom en del av dem, og i motsetning til for eksempel LIDL, virker det ikke som om de har så stort fokus på å hindre matkasting. Når vi spør hva de gjør med utgått mat, virker det som om det er veldig hemmelig, for de henviser bare til matkjeden og sier de ikke får lov til å gi ut noe info om hvor maten havner.



De har også utrolig mye kampanjer på matvarer, særlig av typen: "Ta to, betal for én" (2e gratis). Slike tilbud er med på å øke mengden mat som kastes ved at man kjøper mer enn man trenger fordi det er billigere. Det er ikke bra! Derfor liker vi veldig godt Kiwis kampanje: "Kjøp én, betal for én". 


Det var alt for denne gang, nå skal vi ut og se på Tour de France! 

Sykles

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar