lørdag 4. juli 2015

Beerta-Delft


Nederland viser seg a vaere et variert land nar det kommer til vaer! Vi tok en rolig morgen i skyggen pa den koselige campingen ved Beerta med vare nye campingvenner, og ventet pa at det skulle bli litt mer sykkelvennlige temperaturer. Da de levelige temperaturene kom senere pa dagen, kom de sammen med en lang regnskur, sa avreise ble nok en gang utsatt.


Vi har syklet forbi mange flagg som har en veske i toppen, noen som vet hva det betyr?
 


 
Det var utrolig deilig temperatur a sykle i pa kvelden, og mye mindre trafikk, sa det ble nevnt at vi bare burde syklet om nettene. Og slik ble det. Etter a ha spist pizza startet var forste nattokt. Det var vindstille, nesten ingen trafikk, solnedgang og Odd Nordstoga pa hoyttaler.

Det viste seg dog at vi ikke har like god retningssans i nattemorket, for etter a ha syklet fra Veendam, en time sor for Winschoten, syklet vi plutselig inn i Hoogezand, som ligger omtrent en time nord for Veendam…

Vi fant oss tilslutt en campingplass ved Assen i de sene nattetimer, og sov til langt pa dag. Ble litt nervose da vi sa dette skiltet utenfor campingen...


Sa fulgte vi vakre kanaler mot Meppel. Det ble lang siesta i en park, og flere gode pauser ved kanalene.


For vi kom til Meppel klarte vi a rote oss inn i et anleggsomrade. Har fortsatt litt a laere om bysykling…


Brukte en stund pa a finne fram til der vi skulle sove, men stemninga var pa topp :)


Ved Meppel sov vi pa en liten campingplass og sovnet til de vakre tonene fra et hoystemt froskekor.


Veien videre gikk mot Lelystad, hvor vi skulle bo hos Anja fra Warmshowers.org. Forste etappe var gjennom en nasjonalpark, der vi endelig tok vart forste bad pa turen! :D


Og det skulle ikke bli med det. Det var sa varmt at vi stoppet og badet ved samtlige vann langs veien, samt sykling bare i sportsBHen, deilig!



Maurene angrep appelsinjuicen var…


Evige strekninger med vindmoller og uten skygge:


Endelig kom dagen vi skulle na Amsterdam! Vi kom oss for en gangs skyld ganske tidlig avgarde og klarte a sykle en del mil for det ble for varmt. Sa fant vi en beach/surf club ved en strand og tok en deilig og laaang siesta der med bading, soling og masse spising. Sykkelshortsskillet begynner a komme seg!



Da vi skulle ut og sykle igjen, var det helt uutholdelig varmt, sa rutinene vare ble endret fra 50/10 (minutter, sykling/pause) til 5/1 (altsa stopp hver gang vi fant skygge). Amsterdam viste seg a vaere en stor by, og det tok evigheter a sykle gjennom den dit vi skulle bo.


Ble noen stopp pa veien, og det er ikke feil med is i varmen!


Hei og ha, solbriller + stripping er Odas sterke side.



Da vi endelig kom fram til Westerpark (rett i naerheten av  der vi skulle bo) var vi helt skutt og ble liggende der nesten hele kvelden.




Dagen etter skjonte vi at det ikke bare var oss som syntes det var varmt, det hadde vaert den varmeste natta i Amsterdam noen sinne! Sa na har vi vaert med pa rekord og greier.

Neste dag var var forste hele fridag, jippi! Sykkelen ble parkert, og vi tok beina fatt rundt i den vakre byen for det ble for varmt.





Gjorde alt for skygge, her pa et random ostemuseum som hadde bla ost!



Vi tilbrakte store deler av dagen i parken med slakkline, masse vann, kortskriving og avslapping i skyggen. Veldig deilig!




Motte ogsa Ane og familien fra Ragnhilds slekt som bor i Amsterdam og spiste is og lokal snacks med dem :)


I Nederland er det ingen sak a ha tre barn og dra pa sykkeltur! Ane bruker sykkel uansett hvor de skal, i likhet med resten av Amsterdam. Et miljovennlig transportmiddel, tommel opp!




Pa kvelden ble det vietnamesisk mat med utsikt utover byen, veldig godt!
Etter en pausedag var vi fulle av energi!

 
 

Vi syklet ut av Amsterdam mot kysten og fant det perfekte stedet a sette opp slakkline pa veien! Det ble en spontan siesta der for a si det sann.
Vanskelig a holde seg pa lina nar det kommer publikum i bat...

Fikk ogsa ''besok'' av noen hissige horndykkere!

 
 
 
 
 
Da vi kom ut til kysten fikk vi oss et sjokk – det var KUPERT landskap! Vi matte faktisk bytte gir ved flere anledninger!


Vet ikke hva som skjedde, men plutselig var vi i Spania. Det virket hvertfall sann pa den lange sandstranda, solsengene, restaurantene, temperaturen og de traedve tusen turistene.


Det kupperte terrenget og medvinden gjorde at vi klarte a holde folge med racersyklistene som trente til Tour de France. Oh yeah.

Vi couchsurfet hos artige Kawang fra Kina sammen med en russisk jente som het Eva og fikk testet vinnerinstinktet vart med intens kortspilling pa kvelden.


Varet er fortsatt sa varmt at vi ma ha siesta, sa sykkeletappene blir ikke sa lange, men vi koser oss med det! Har hort et rykte om at Tour de France stenger veiene i morgen for a sykle, sa vi far ikke syklet der vi hadde planer om… Kanskje vi ma se pa i stedet? Eller vaere med?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar