torsdag 9. juli 2015

Delft-Veurne

Før var det hetebølgen som gjorde at vi ikke kunne sykle, deretter var det Tour de France, og til slutt ble det motvinden! Sykling eller ikke sykling, vi har uansett kost oss veldig disse dagene. 

Var rute viste seg a vare samme rute som Tour de France, sa veiene var stengt utover mot Zeeland da vi skulle sykle dit. Da dro vi heller til Rotterdam da Tour de France passerte og ble med pa folkefesten! 

Gult er kult, og vi fikk hver var frivillig-tskjorte som vi har hatt pa siden det :)



Racet syklet gjennom byen med eskorte og full jubel, og vi sa vart snitt til a slenge oss pa og danne baktroppen. Det resulterte i at vi fikk sykle pa de stengte veiene helt ut til Zeeland der vi slo opp teltet. Det var mange som heiet pa oss, veldig stas!


Vi sa den rareste/styggeste fuglen vi har sett hittil, har noen peiling pa hva det er?


Pa de mange broene ute pa Zeeland var det skilt om en larve, burde vi passe oss for den? Veldig merkelig...

Dagen etter var det mye motvind, sa vi merket ikke at sola tok --> solbrent... Vi teltet pa sanddynene pa stranda med middag i solnedgangen og Cornelis Vreeswijk pa munnspill. 



Morgenen etter skulle vi tidlig opp for a vare urbane, vi skulle nemlig pa omvisning i Brugge (Belgia). Vi sto opp samtidig som sola og tok et deilig morgenbad for vi racersyklet avgarde. Brugge viste seg a vare en veldig fin og gammel by med masse spennende historier (for eksempel er navnet "Brugge" hentet fra norsk "brygge" fordi vikingene omtalte byen som en brygge de kunne plyndre). 




Etter de obligatoriske og velsmakende belgiske vaflene, syklet vi videre til Veurne. Noen ganger hadde det nok vart raskere a ga pa grunn av motvinden, men vi holdt oss pa setene - vi er jo tross alt pa sykkeltur! Peanøtter med sjokoladetrekk er et must for a komme seg gjennom motvinden.


I Veurne ble det en spontan-fridag fordi det var alt for mye vind (til og med kitesurferne matte gi seg), sa dagen ble i stedet brukt til magesurfing pa stranda, barpai og filmen "In Bruges" (fra byen Brugge) hos var veldig morsomme warmshower-host :)




Na skal vi endelig sykle inn i Frankrike, og da har vi krysset grensa tre ganger (til fots, med bil og pa sykkel). Haper at vi kan finne noen i matbutikkene der som kan engelsk... De matbutikkene vi har besmkt i Belgia har vart en trist historie, de ser ikke ut til a lofte en finger for a kaste mindre mat... 

Na er det bare fire dager til vi tar flyet hjem! Trist...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar