lørdag 20. juni 2015

Skagen-Almind

Første etappe gikk fra Skagen til Frederikshavn, der vi fikk sove i hagen til to hyggelige pensjonister. 


Før vi dro hadde vi planer om å sykle langs vestkysten, men allerede første dagen kom vinden fra vest, så vi fulgte den og havnet dermed på østkysten. Så da måtte kartet frem, og nå blir veien til mens vi sykler.



Som nevnt i tidligere innlegg kom onsdagen med motvind, regn og grusveier (les gjørme). Vi trosset vær og vind og fulgte sykkelveiene til Aalborg.


Som om ikke været var nok var ikke skoen til Ragnhild helt på godfot, og ville tråkke videre når Ragnhild ville ha pause. Den satt fast i pedalen til vi fant neste sykkelverksted.


Vi søkte ly for regnværet på et bilverksted, og vurderte å stjele noe etter vi så denne! :)


Vi hadde hørt mye skryt om hvor tilrettelagt Danmark er for syklister, men utenfor Aalborg har de litt å jobbe med. Dette er den nasjonale sykkelruten... Vi tok gjørmen med et smil siden vi snart skulle få sove inne hos Therese i Aalborg!




Neste etappe hadde vi vår første punktering på sykkeltur noensinne, så det var en begivenhet å finne frem lappesakene og lappe.


Vi har vært innom mange matbutikker, og det generelle inntrykket er at mange er flinkere til å sette ned prisen på varer som snart går ut på dato enn det vi er vant til i Norge. I likhet med Norge er det også flere butikker som har avtaler med organisasjoner som får utgått mat. Flere av butikkene vi har vært i har delt ut brosjyrer og reklamert om hvordan man kan redusere matsvinn.

Her er vi på Lidl ved Hobro. Der hadde de flere store kasser med mat som skulle hives, som vi kunne plukke fritt fra.


...det ble en del...




Nå sitter vi med hvert vårt glass vin hos den hyggeligste familien i mils omkrets. Vi har fått brus, pizzasnurrer, kake, melon og koselig teltplass i hagen.


Et utvalg filmer fra rare stunder:








Noen gullkorn:

Oda: "Kan ikke du ta noen bilder mens jeg tisser?"

Ragnhild: "Ku Klux Klan, å, er det sånn Harley Davidson?". Oda ler. "Neineinei, jeg mente sånn Hell's Angels!". Oda detter av sykkelen.

Ruta dag for dag:
Hirtshals-Tversted (1. kveld)
Tversted-Skagen-Frederikshavn
Frederikshavn-Aalborg
Aalborg-Hobro
Hobro-Aarhus
Aarhus-Almind (Kolding)

1 kommentar:

  1. If you visit my blog today, you´ll find yourself in it. Thank you for your lovely messages you left for us.

    Christine & family

    http://nanasnw.blogspot.de/2015/06/oper-norwegen.html

    SvarSlett